Input your search keywords and press Enter.

Koncesijska naknada za žičaru prihod Grada od 8. srpnja

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković na temu koncesijske naknade za žičaru Dubrovnik-Srđ primili su 6.7. direktora tvrtke Excelsa nekretnine Anta Ruskovića. 


Iako su stavovi po ovom važnom financijskom pitanju između gradonačelnika i predsjednika Vijeća već prethodno usuglašeni, predstavnik vlasnika dubrovačke žičare izložio je kronologiju prošlotjednih sastanka, prvog u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, a drugog u Uredu gradonačelnika, koja su rezultirala dogovorom oko plaćanja koncesijske naknade.

Na sastanku je ponovljeno da će pravne službe Grada i Excelsa nekretnina hitno pristupiti izradi Ugovora o koncesiji, kako bi se isti usvojio na sjednici Gradskog vijeća u rujnu. Od strane Excelsa nekretnina prihvaćen je prijedlog gradonačelnika da se od nadležnih ministarstava predloženi iznos koncesijske naknade kao prihod gradskog proračuna obračunava već od 8. srpnja, danom stupanja na snagu stupa novog godišnjeg odobrenja za rad žičare.

Postignutim dogovorom sredstva od koncesijske naknade konačno postaju prihod proračuna Grada Dubrovnika, što je i zakonski definirano.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *