Input your search keywords and press Enter.

Koncert u Dvoru uz maestra Juru Bučevića

Prošlo je već mjesec dana od otvaranja ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće tijekom kojih je DSO održao sedam uspješnih koncerata. Sutra, u petak 3. lipnja u 21 sat u Kneževom dvoru održat će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz maestra Juru Bučevića. Kao solist ovog petka će nam se pridružiti Toni Kursar, rogist DSO-a koji će izvesti Koncert za hornu i orkestar br. 2 u Es duru, K. 417 W. A. Mozarta. Na programu će se također naći Simfonija br. 5 u D duru, izdanje S. Šulek L. Sorkočevića i Simfonija br. 4 u B duru, op. 60 L. van Beethovena.

Jure Bučević (Split, 27. listopada 1980.), hrvatski dirigent, pedagog i violinist. U rodnom Splitu završio je osnovno i srednje glazbeno obrazovanje. Po završetku studija violine radi kao prof. i voditelj orkestra pri Glazbenoj školi Josipa Hatzea. Bio je dugogodišnji član orkestra Opere HNK Split kao violinist te asistent dirigenta (Ivo Lipanović, Hari Zlodre, Ivan Repušić). Usavršavao se kod prof. Uroša Lajovica te prof. Colina Mettersa koji su djelovali na akademijama u Beču i Londonu. Radio je s mnogobrojnim domaćim i stranim ansamblima od kojih se izdvaja Zagrebačka filharmonija, DSO, Sarajevska filharmonija, Orkestar Opere HNK u Osijeku, Orkestar Opere HNK Split, Komorni orkestar HNK Split, Komorni Orkestar Grada Splita (KOGS) čiji je osnivač i umjetnički voditelj te gostovanja na pozornicama Zagreba, Stutgartta, Sarajeva, Madrida. Od nagrada valja izdvojiti prvo mjesto na prestižnom natjecanju orkestara u Zagrebu te nagradu Oskar znanja. Od njegova osnutka sudjeluje kao predsjednik u Umjetničkom vijeću Hrvatskog doma – koncertne dvorane Split. 2019. godine preuzima funkciju ravnatelja Opere u HNK Split, a uz to radi i kao jedan od dirigenata matične kuće. Na festivalu Splitsko ljeto djeluje kao ravnatelj glazbenog dijela programa.

*************************************************************************

Sve informacije o programu i ostalim koncertima DSO-a možete na pronaći na www.dso.hr, a svoje ulaznice možete rezervirati putem maila sales@dso.hr ili na broj telefona 091 613 7314.

Kao i uvijek, naše sugrađane na ulazu očekuju brojne pogodnosti pri kupnji ulaznica.

foto by Oleg Tošović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.