Input your search keywords and press Enter.

Koncert pred Sv.Vlahom: HOMAGE TO ERIK SATIE

Koncert poklon Gradu

INES TRIČKOVIĆ KVARTET – HOMAGE TO ERIK SATIE

U subotu, 30.09. u 21:00 sat ispred Crkve sv. Vlaha održat će se koncert Homage to Erik Satie, nagrađivane jazz pjevačice Ines Tričković. Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik ovaj koncert poklanjaju  sugrađanima i posjetiteljima Dubrovnika a povodom još jednog svjetskog uspjeha Ines Tričković – velike kineske turneje i nastupa na najprestižnijem glazbenom festivalu u Aziji – SHANGHAI INTERNATIONAL ART FESTIVAL-u, u Cadillac Shanghai Concert Hall.

Tako će u subotu, 30.09. ispred Crkve sv. Vlaha nastupiti krema hrvatske klasične i jazz glazbe – Ines Tričković – vokal, Goran Končar – violina, Zvonimir Šestak – kontrabas i Hrvoje Galler – klavir.

U ovom dvosatnom programu izvode se klavirske skladbe Erika Satieja iz opusa Gnossienne i Gymnopedie, te najveći popularni jazz klasici. Sa stihovima Ines Tričković, klasične Satiejeve skladbe postale su pjesme za pjevanje te rearanžirane za jazz kvartet, po prvi put u svjetskoj povijesti, što ovaj program čini unikatnim.

Projekt HOMAGE TO ERIK SATIE BY INES TRIČKOVIĆ pokrenula je nagrađivana jazz pjevačica Ines Tričković kao spoj klasične glazbe i jazz-a. Upravo je u Dubrovniku izvedena svjetska premijera u Kneževu dvoru u kolovozu 2019. godine. Djelo je globano prepoznato, te u sastavu kvarteta kreće na svoju prvu, prestižnu kinesku turneju.

Ines je autorica svih tekstova, a u ovom projektu spaja najbolje od jazza i klasične glazbe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)