Input your search keywords and press Enter.

Koncert povodom stote obljetnice smrti Claudea Debussyja

U povodu stote obljetnice smrti francuskog skladatelja Claudea Debussyja, u petak 23. ožujka u Galeriji Dulčić Masle Pulitika održat će se koncert na kojem će nastupiti Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra, flautistica Antonea Gjaja Kocković i pijanistica Ivana Jelača. Početak koncerta je u 20 sati, a ulaz na koncert je slobodan.
Život i djelo velikog francuskog skladatelja Claudea Debussyja prikazat će se kroz jednosatni program kojim će se uz izbor iz bogatog opusa ovog najznačajnijeg predstavnika impresionizma u glazbi, istaknuti prožimanje umjetnosti, karakteristično za razdoblje u kojem je Debussy stvarao. Program je osmislila pijanistica Ivana Jelača, uz koju će na koncertu nastupiti flautistica Antonea Gjaja Kocković te gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra u sastavu: Đana Kahriman i Iva Vukić, violine; Šimun Končić, viola i Mihaela Čuljak, violončelo.
Koncert se realizira uz potporu Grada Dubrovnika kao zajednički projekt udruge Sve ostalo je glazba, Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Umjetničke galerije Dubrovnik u suradnji s Francuskom alijansom Dubrovnik (kao dio programa Frankofonije 2018.), a koja za ovaj koncert priprema i iznenađenje.
Program koncerta je sljedeći:

Syrinx za flautu solo
Images oubliées: Souvenir du Louvre, sarabanda za klavir
Children´s corner: Golliwog´s cakewalk, arr. za gudački kvartet
La fille aux cheveux de lin, preludij, arr. za violinu i klavir
Arabesque br. 1 &2 za klavir
Rêverie za flautu i klavir
L´isle joyeuse za klavir
Printemps, parafraza, arr. za flautu i klavir
Claire de lune, arr. za gudački kvartet
Beau Soir, arr. za klavirski kvintet

Renata Roman
voditeljica PR-a i marketinga

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.