Input your search keywords and press Enter.

Sinoć je u sklopu programa Zvijezde pod zvijezdama održan fado koncert Jelene Radan, koji se sasvim prigodno, održao u intimnom ambijentu ‘sanjarskog’ vrta Grand Ville Argentine. Vrt obasjan brojnim svijećama bio je idealna pozornica za fado, a Jelena je odabrala neke od najljepših, najbolnijih, najuzbudljivijih pjesama iz tog žanra u namjeri da publici opjeva svoju ljubav prema istom i ispriča svoj susret s fadom.

Naime, Jelena Radan, hrvatska kantautorica s iznimnim vokalnim sposobnostima koja je u svojoj bogatoj karijeri iskušavala kroz brojne glazbene pravce – soul, jazz, rock ali njen je temeljni izričaj Fado, portugalska glazba tužne i nostalgične melodije, upravo je ono po čemu je publika najviše prepoznaje.

‘Zaljubila sam se u tu glazbu i kako sam interpret, moj nagon je taj da ako čujem nešto pokušavam to optjevati i vidjeti tko je to radio i što je to. U toj glazbi me privukla neka nostalgija i čežnja, veliki dio mene je baš to. Fado jest taj saudade, osjećaj sjete, čežnje, bolna praznina neispunjenih želja, ali i vapaj, ponos, traganje… ‘ rekla je Jelena razdraganoj publici na koncertu u Dubrovniku.

I kako stoji u jednoj od najljepših pjesama, Chuva (Kiša), postoje trenuci i prolaznici koje lako zaboravljamo kroz život, ali postoje i oni koje nikada ne zaboravimo, te nam sama pomisao na njih vraća osmijeh na lice. Upravo ti momenti doživljeni na koncertu u romantičnim ambijentu, izmamili su sjećanja kod publike, a sam koncert postao je jedan od onih uspomena koje ni chuva ne može izbrisati.

Jelena se nekoliko puta vraćala na bis a u jednom trenutku je i počastila svoje vjerne obožavatelje iz publike solo a capella izvedbom koja je izazvala ovacije i oduševljenje.

Uz selekciju vrhunskih vina te prigodne delicije uzvanici su uživali u prekrasnom ambijentu i glazbi koja je istovremeno izazvala sjetu i čežnju. Bila je to zaista jedinstvena dubrovačka ljetna noć za pamćenje!

Upravo zbog bogatog glazbenog programa te iznimnih ambijenata u kojima se eventi održavaju, ‘Zvijezde pod zvijezdama’ postale su prepoznatljiv i nezaobilazan ljetni glazbeno-kulturni događaj za mnoge domaće i strane posjetitelje Dubrovnika kao i Dubrovčane, koji s posebnom pozornošću prate koncerte.

Prihod ulaznica za ovogodišnji glazbeni program ‘Zvijezde pod zvijezdama’ namijenjen za nabavku uređaja i poboljšanje uvjeta rada na Hitnom bolničkom prijemu Opće bolnice Dubrovnik.

ZRINKA MARINOVIC, PR Manager
ADRIATIC LUXURY HOTELS

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *