Input your search keywords and press Enter.

U POVODU FESTE SV. VLAHA I DANA GRADA:

Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncert u povodu Feste sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika. Koncert će se održati u srijedu 1. veljače u Katedrali, s početkom u 20 sati. Orkestrom će ravnati maestro Tomislav Fačini, a kao solistice će nastupiti sopranistica Jeanette Roeck i violinistica Đana Kahriman.

Ulaz na koncert je besplatan.

Sopranistica Jeanette Roeck predstavila se dubrovačkoj publici na koncertu „Dive u Sv. Vlahu“ u sklopu ovogodišnje Feste. Rođena je i odrasla u Njemačkoj, a od 16. godine živi u Beču. Školovala se u Italiji i Austriji, a već za vrijeme studija ostvaruje zapažene nastupe u navedenim zemljama i u Njemačkoj. Godine 2005. debitirala je u Zlatnoj dvorani bečkog Musikvereina nakon čega su uslijedili brojni nastupi na festivalima. Redovna je gošća u znamenitim samostanima gdje se održavaju serije koncerata (Božićni oratorij J.S. Bacha, Mendelssohnov oratorij Elijah, Brahmsov Rekvijem itd.). Sa slavnim Wiener Mozart orkestrom nastupila je više puta u bečkom Musikvereinu, a nastupa i s raznim orkestrima diljem svijeta izvodeći djela širokog raspona – od Bacha, Haydna i Mozarta do Berga i G. von Einema.
Kao solistica će nastupiti i dubrovačka violinistica Đana Kahriman, koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra i dobitnica brojnih priznanja poput nagrade Stjepan Šulek za izvedbu Piazzollinih Godišnjih doba na zatvaranju 64. Dubrovačkih ljetnih igara, uz Gudački orkestar Hrvatske glazbene mladeži i maestra Pavla Zajceva.

Program je sljedeći:
R.V. Williams – The lark ascending
M. Reger – Maria Wiegenlied
C. Franck – Panis angelicus, iz Messe à trois voix
L. Sorkočević – Simfonija br. 4
T. Resti – Tantum ergo, suvremena praizvedba
W. A. Mozart – Simfonija br. 39 u Es Duru, K. 543

Koncert je organiziran u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom i Hrvatsko-austrijskim društvom Dubrovnik, uz sponzorstvo hotela Hilton Imperial.

Renata Roman
Dubrovački simfonijski orkestar
E. marketing@dso.hr
www.dso.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *