Input your search keywords and press Enter.

Koncert Alessandre Belloni u sklopu festivala Treće uho Italija

Koncert ”Tarantata” Alessandre Belloni održat će se sutra, petak 6. studenog s početkom u 21 sat u baletnoj dvorani Art radionice Lazareti.

Bilo da ste zainteresirani za folklor, udaraljke, tradicionalne rituale iscjeljivanja ili pjevanje, solo nastup Alessandre Belloni zasigurno će zagolicati vašu maštu.

Alessandrina ”Tarantata” je zbirka tradicionalne mediteranske narodne glazbe, pod nazivom Tarantella, koja je popularna u južnoj Italiji još od rimskog doba. Ta glazba je puna mističkih, erotskih, hipnotičkih melodija. No, ta glazba nije samo pjesma, ona također predstavlja tradicionalne molitve, od gregorijanskih napjeva do Crne Madone i drevnih grčko-rimskih božica kojima su se nekoć klanjali u južnim talijanskim regijama.

Kao rođena Rimljanka, Alessandra je posvetila svoj profesionalni život očuvanju bogate tradicije i kulture koju je naučila i iskusila na jugu Italije. Ona je jedina žena u Sjedinjenim američkim državama i Italiji koja se specijalizirala za južnotalijanske folk plesove, bubnjeve i udaraljke. Njeni glazbeni albumi snimljeni početkom 2000. godine proglašavani su najboljim perkusijskim pločama u Americi.

Alessandra Belloni umjetnička je direktorica, osnivačica i glavna izvođačica talijanskog glazbenog, kazališnog i plesnog ansambla „I Giullari di Piazza“, na umjetničkoj rezidenciji u katedrali Svetog Ivana u New Yorku.

Belloni je stekla ugled kao vrhunska udaraljkašica u svom polju djelovanja (Remo Tambourines u Italiji izdao je seriju instrumenta s potpisom Alessandre Belloni), a Drum Magazine USA naziva ju virtuozom izvođačicom i arhetipom. Ona je ovogodišnja internacionalna gošća Festivala Treće uho, i s velikim zadovoljstvom će, ne samo nastupiti, nego i podijeliti svoje znanje s drugima.

Osim koncetta, Belloni će u Dubrovniku održati i dvodnevna radionicu “ Rhythm is the Cure“ 7. i 8. studenog u Lazaretima. Riječ je o plesnoj i glazbenoj radionicu terapijskog učinka koja tijekom godine gostuje od New Yorka do Toskane. Fokus je na iscjeljujućem bubnjanju, Tarantelli, pjevanju i još mnogo toga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *