Input your search keywords and press Enter.

Konavoski vinari suglasni oko cilja

Radionica Odjela za vinogradarstvo, vinarstvo i vinski turizam Agroturizma Konavle, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Ministarstvom poljoprivrede održana je sinoć u prostoru Matice Hrvatske na Grudi. Ova radionica organizirana je povodom inicijative Zaštite oznake izvornosti – Konavle, na kojoj je vinarima na jednostavan i konkretan način ukazano što mogu očekivati, koje su prednosti, nedostaci i poteškoće prilikom tog postupka.

Uz konavoske vinare,  predstavnike Agroturizma Konavle na radionici su sudjelovali Žaklina Jurišić, dipl. ing., pomoćnica direktorice, Sektora za poljoprivredu Hrvatske gospodarska komore,  Sonja Tučkar, dipl. ing., voditeljica Odjela za vinarstvo i alkoholna pića Ministarstva poljoprivrede i Jasminka Dukić, dipl. ing., viša stručna suradnica iz Hrvatske gospodarske komore.

Nakon održane dvije prezentacije u ugodnoj atmosferi uz čašu Malvasije dubrovačke vinari su s predstavnicama nadležnih institucija razmijenili mišljenja, podijelili iskustva te ih upoznali sa problemima s kojim se svakodnevno susreću.

Svi konavoski vinari  su suglasni da se inicijativa treba i realizirati, te je idući korak izrada specifikacije konavoskog vinogorja s kojom se ide u daljnji postupak zaštite oznake izvornosti vinogorja Konavle.