Input your search keywords and press Enter.

Kao završna točka manifestacije Proljeće u Konavlima  organiziran je atraktivni događaj Konavoski koluri. Zabava počinje u 10 sati, u  nedjelju 17. svibnja blizu Franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju odakle kreće likovna povorka te se događanja nastavljaju sve do 17 sati.

Nude se mnoge aktivnosti u prirodi, a posebna atrakcija je let balonom i to uz degustaciju Malvasije dubrovačke, najpoznatije konavoskog vina. Organizirana je i prezentacija ostalih vina ovog područja, degustacija tradicionalnih proizvoda,palaćinke ali i upoznavanje humanitarno-biciklističke akcije „Zajedno možemo“ putopisca Hrvoja Jurića. Zabavni sadržaji se nastavljaju sa vožnjom turističkog vlakića, rekreativnim jahanjem te biciklizmom.

Također, dan prije, u subotu 16. svibnja, na rasporedu je Multiaktivna utrka SUD SIT projekta, sa startom u 10 iz Cavtata. Utrka u kojoj će natjecatelji kajakariti, penjati se, biciklirati, spuštati niz stijenu i trčati završava  u adrenalinskom parku Cadmos Village u Komajima, uz prigodni domijenak u 15 sati.

Tijekom ovog ispunjenog vikenda konavoski agroturizam otvara svoja vrata pa tako nudi autohtonu gastro ponudu i druge zanimljivosti.