Input your search keywords and press Enter.

Konavoski Dvori – Prvi hrvatski zeleni restoran

Iz Konavoskih dvora stižu lijepe vijesti o odobrenim sredstvima iz EU fondova:

Dobivena bespovratna sredstva EU-a za prvi zeleni restoran u Hrvatskoj

Početna vizija zelenog restorana Konavoski dvori koju je osmislila i koordinirala arhitektica Lea Đurović Ruso sa svojim timom iz arhitektonskog ureda PROTO-ARCH uspješno napreduje.
S ponosom dijelimo s Vama vijest kako je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike prepoznalo važnost projekta zelenog restorana Konavoski dvori, smještenog u sklopu mlinica na rijeci Ljutoj, i kroz EUROPSKI FOND za regionalni razvoj ODOBRILO SUFINANCIRANJE projekta Esculap-Teo “Energetska obnova restorana Konavoski dvori” kojim će se obnoviti ovojnica zgrade te će se postojeća, zastarjela tehnološka rješenja zamijeniti novim, energetski učinkovitijima, kao i uvesti novi sustavi koji koriste obnovljive izvore energije.
Ovaj će projekt restoranu Konavoski dvori omogućiti da postane prvi zeleni restoran u Hrvatskoj, a upotreba obnovljivih izvora energije (voda, sunce, zrak) i poslovanje restorana kroz cijelu godinu što dosad nije bilo moguće. Sve navedeno dodatno će povećati svijest gostiju i građana o značaju tog prostora kao dijela kulturne i prirodne baštine Konavala i o ulozi Konavoskih dvora u turističkoj promociji Hrvatske i dubrovačkog kraja.
Realizacijom i sufinanciranjem ovog projekta Esculap-Teo je još jedanput pomaknuo granice rada i poslovanja u ugostiteljstvu te uz pomoć Europske Unije i europskih fondova pokazao kako je ključ poslovanja pametno i održivo upravljanje resursima.

UKUPNA NETO VRIJEDNOST PROJEKTA: 5.202.668,23 kn

IZNOS BESPOVRATNIH SREDSTAVA IZ EU FONDOVA: 3.648.806,87 kn

CILJEVI I OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA:
Svrha je projekta smanjiti potrošnju energije za 52,79 % (u odnosu na isporučenu energiju prije provedbe projekta) ugostiteljskog objekta, restorana Konavoski dvori, i povećati udio korištenja obnovljivih izvora energije u bruto potrošnji energije za 27.371,08 kWh te tako doprinijeti povećanju konkurentnosti društva ESCULAP-TEO d.o.o. i rastu učinkovitog korištenja energije u uslužnom sektoru (turizam, trgovina), a samim time i rastu konkurentnosti cjelokupnog gospodarstva RH.

Zahvaljujemo svim odgovornim institucijama, konzultantima te svima koji su nam svojim savjetima pomogli u realizaciji ovog projekta, no ponajviše hvala požrtvovnom radu Lee Đurović Ruso čija je vizija i pokretačka snaga ključna u fazama pisanja, apliciranja i završne provedbe ovog projekta.

Saša Šobot

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)