Input your search keywords and press Enter.

Udruga Agroturizam Konavle u okviru manifestacije “Proljeće u Konavlima” je u subotu, 25. svibnja u 10 sati organizirala atraktivno predstavljanje konavoskih vina i tradicije pod nazivom “Konavoske ledenice i vino“.

Konavljani obučeni kao nekad, u svoju narodnu nošnju, su s tovarom, ledom i vinom došli u Grad predati „gradskom činovniku“ vrijedne proizvode. U tu svrhu se u predvorju palače Sponza postavio i simbolični štand gdje su se nakon nastupa prezentirala konavoska vina, što je izazvalo veliki interes domaćeg stanovništva ali i mnogobrojnih gostiju.

Naime, u vrijeme Dubrovačke Republike usred najvećih ljetnih vrućina, na stolove dubrovačke vlastele iz dubine konavoske Sniježnice svakodnevno je dolazio led. Bio je to samo jedan od prestižnih proizvoda koji su Gradu i Republici priuštile čarobne Konavle, kraj iznimne ljepote i prirodnog bogatstva. Danas se u Konavlima proizvode izvrsna vina, a vrh vinske ponude predstavljaju malvasije konavoskih proizvođača. Stoga su Konavljani u Grad ponovno donijeli led, a s njim i konavoska vina, da bi još jednom pokazali bogatstvo Konavala te počastili Dubrovčane i goste onako kako je i knez dubrovački častio svoje najvažnije goste.

Pokrovitelj događaja: Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Pokrovitelj manifestacije „Proljeće u Konavlima“: Dubrovačko neretvanska županije, Turistička zajednica općine Konavle i Zračna luka Dubrovnik.

 

 

 

 

Agroturizam Konavle, organizator manifestacije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *