Input your search keywords and press Enter.

Predstavljeni uspjesi projekta „Održivi razvoj turizma posebnih interesa”

Udruga Agroturizam Konavle i partneri na konferenciji za medije, održanoj na agroturizmu „Seoska kuća Čilipi“, predstavili su rezultate dvogodišnjeg projekta financiranog iz EU programa prekogranične suradnje Hrvatska-Crna Gora.

Web stranicu projekta „Održivi razvoj turizma posebnih interesa“, centralno mjesto za razvoj prekograničnih turističkih proizvoda, predstavio je gosp. Luka Anđelinić, tajnik Udruge Agroturizam Konavle.

„Na web stranici www.crossbordertourism.com dostupna je besplatna galerija fotografija i videa koju svi zainteresirani mogu koristiti u svrhu promidžbe prekograničnog područja, prijedlog 20 biciklističkih i/ili pješačkih tura u Konavlima i Tivtu s GPS podacima, popis agencija i agroturizama. U uredu Agroturizma Konavle, na raspolaganju su i karte, promotivni letci i ostali materijali,“ rekao je Anđelinić.

„Kao vlasnik turističke agencije Shuttle iz Splita, želio bih istaknuti kako je razvoj novih proizvoda izrazito dugotrajan i nimalo jednostavan proces. Zahtijeva koordinaciju transporta, smještaja i samih usluga, a ako tome dodamo specifične interese kao što su gastronomija, enologija i slično, teško je osmisliti proizvod koji će zadovoljiti i najzahtjevnijeg gosta. No, turizam posebnih interesa jedini je pravi put ako želimo održivi razvoj cijele lokalne zajednice i klijente koji nam se vraćaju,“ rekao je gosp. Dragan Kostadinović, član Nadzornog odbora UHPA-e i vlasnik turističke agencije Shuttle d.o.o. iz Splita.

Kulinarska radionica
Konferenciji za medije prethodila je kulinarska radionica pod vodstvom kuhara Bože Lučića. Petnaestak predstavnika turističkih agencija, agroturizama, privatnih iznajmljivača smještaja i ostalih dionika, spremalo je konavoske specijalitete – juhu od slanutka, miješano pečenje ispod sača, a sve od domaćih namirnica agroturizma Seoska kuća.

Ivana Grbas
Udruga hrvatskih putničkih agencija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *