Input your search keywords and press Enter.

U srcu konavoskog polja, u kućerici Agroturizma Kameni Dvori, drugu godinu zaredom, održan je jedinstven spoj tradicijskih solsticijskih običaja i predavanja o tajnama svemira „Konavle pod zvijezdama“.
Ivanjska noć započela je tradicionalnim preskakanjem ivanjskih viganja nakon čega je uslijedio (A)Gastro zalogaj uz vina domaćina i mogućnost promatranja svemira teleskopom. Brojni posjetitelji sa zanimanjem su pratili predavanje vodećeg hrvatskog popularizatora astronomije i dugogodišnjeg voditelja emisije Andromeda Ante Radonića. Gospodin Radonić laserom je pokazivao nebeska tijela i uveo nas u tajne svemira. U glazbenom dijelu programa nastupao je jazz duo „Sara & Jappa“ iz Splita.
Za sve one koji su iskoristili mogućnost kampiranja program je završio sljedećeg jutra tradicionalnim konavoskim doručkom ispred vinogradarske kućerice.
Organizatori ovog događaja su Agroturizam Konavle, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Agroturizam Kameni dvori, uz potporu Turističke zajednice Općine Konavle i Turističku zajednicu Dubrovačko-neretvanske županije.

Za Agroturizam Konavle,
Jelena Gale Pregelj

Fotografije je snimio Igor Brautović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *