Input your search keywords and press Enter.

Unatoč apela mještana Srebrenog i našim otvorenim apelima da se ne posječe preostala park – šumica u blizini dječjeg vrtića u Srebrenom – ona se jučer posjekla!

Jako smo razočarani najnovijom dojavom mještana Župe dubrovačke ponajviše Srebrenog kako se unatoč njihovim i našim apelima da se sačuva lijepa zelena park-šumica u blizini dj.vrtića u Srebrenom jučer ujutro u cik zore -POSJEKLA!Kako se nije mogla sačuvati pitamo se, zar će se i Župa kao i naš Grad pretvoriti uskoro u beton?
Evo izvadka iz e-maila i fotografija kojeg su nam poslali gnjevni Župljani jučer:

“Poštovani
neki dan smo vam se obratili, i upozorili da se sprema uništenje šumice-parka ispred općine i vrtića u Srebrenom.
Nažalost, sve su posjekli i uništili, jedino je u trotoaru ostao jedan pinj, valjda, da bi Općina imala gdje sebi stavit balone i sijalice za Božić i Novu!

Nažalost, nitko ne reagira i nikoga nije briga jer je u pitanju, ne krupni, nego prekrupni kapital! Protiv takvih se, izgleda nitko ne usudi boriti!
Šaljemo Vam slike žalosne ostataka nečega što je nekad bila šumica, a postat će apartmani!

Uz tužne pozdrave,
Mještani Župe dubrovačke ”

Što reći nego da smo zgroženi što se to u zadnje vrijeme događa sa okolišem i zelenilom nekada lijepe i zelene Župe dubrovačke. Po broju dojava na naš Zeleni telefon Župa dubrovačka je na drugom mjestu poslije Grada! Prije par dana bili smo u našoj Eko-patroli i obišli 3 divlja deponija otpada, smeća i šuta pored Donjeg Brgata (predio Sutvare) o čemu ćemo pisati i apelirati narednih dana!

“Uništavanje okoliša dovelo nas je do ruba ponoro!
(Papa Ivan Pavao II, 2003)

Voditeljica Zelenog telefona Eko-Fona:
Jadranka Šimunović