Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni eko apel svim Komunalnim službama Grada i Mokošice:

Vandalizam u Mokošici ne prestaje !
Gdje su Komunalne službe Mokošice i Grada ?

Potpuno slomljena kućica za knjige i u Chalistenic parku „Libero Mokosi˝ u Mokošici!

Prošli vikend dok smo bili na 15. Mediteranskom sajmu u Babinom Kuku netko je potpuno slomio kućicu za knjige, dar općine Pitomača!
Kao što znate prošle godine uz Međunarodni dan djeteta 20.11.2017 postavljene su na našu inicijativu dvije kućice za knjige jedna u Eko parku „Ombla˝ poklon Turističke zajednice Grada i tvrtke Drvointerijeri, Osojnik dok je druga postavljena u Chalistenic parku „Libero Mokosi˝. Djeca iz Dječjih vrtića Pčelica, i Mali princ su ih tada uz Dan djeteta lijepo oslikali.

Obadvijema su nakon desetak dana polomljena od strane vandala drvena postolja na kojima su stajale, razbijena vrata, slomljena stakla a knjige zapaljene. Napominjemo da se u Chalistenc parku Libero Mokosi nalazi nadzorna kamera pa se pitamo pregledava li je itko od odgovornih!?
Dio kućica koje su preživjele vandalizam smo sklonili na zaklonjeno mjesto parka i nekoliko puta pisali i uz to se javno obraćali Upravnom odjelu za Komunalne djelatnosti Grada da se i kućice i polomljeni eksponati Eko i Chalistenic parka u Mokošici što prije poprave.
Međutim Upravni odjel za komunalne poslove Grada se oglušio na naše pozive, do danas nam se nisu javili niti su kućice za knjige niti ostale slomljene eksponate parkova popravili!
Uz to smo tražili da se postavi još jedna kamera poviše nove kamene fontane Vimbule u Eko parku Ombla koja je postavljena prije par dana ponovo na našu inicijativu od strane naših donatora (ista je slomljena prije 2 i pol godine) ali ni na te naše apele nisu odgovorili i sada strepimo što će biti i sa novom kamenom fontanom u Eko parku Ombla u Mokošici !
Što ćemo reći našim prijateljima iz Općine Pitomača koji su nam poklonili prošle jeseni kućicu za knjige u Chalistenic parku kada nas budu pitali kako ide s kućicom za knjige…: Naime sada je kućica za knjige potpuno razbijena na sitne komade i ne može se sastaviti? Dubrovnik je uvijek bio Grad kulture, a što se sada ovo s njim događa zadnje vrijeme, pitamo se zajedno s našim sugrađanima!

Chalistenic park Libero Mokosi i Eko park Ombla u Mokošici su omiljena mjesta gdje dolaze odrasli, djeca i mladi Mokošice i o istima se uz naše ekološke udruge trebaju više briniti i Komunalne i Hortikulturne službe Mokošice i Grada!

Voditeljica projekta „Neka nam naša Mokošica blista zelena i čista“ : Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.