Input your search keywords and press Enter.

Koliko nam je grad zapušten?

Otvoreni eko apel Hortikulturnim i Komunalnim službama Grada!
Posljednjih mjeseci imamo puno pritužbi građana preko našeg Zelenog telefona 020/453-850 i preko naših ostalih zelenih kontakata kako je Grad sa predgrađima dosta zapušten.
Građani se ponajviše žale na hortikulturne službe Grada (Vrtlar) kako su mnoge arle i zelene oaze po Gradu i okolici zapuštene, a mogle bi se uz malo truda urediti i ozeleniti. Isto tako se ljute što Vrtlar više sječe (prilično nestručno) a vrlo malo sadi stabala!
Evo ove arle (fotografije u previtku) ispred zgrade suda već mjesecima stoje prazne… a mogao bi se tu posaditi ruzmarin i lavanda – simbol naše Dalmacije, zar ne?!
Pored pritužbi na rad Hortikulturnih službi (Vrtlara) građani se žale na rad Komunalnih službi Grada. One bi trebale biti agilnije i učinkovitije! Ponajviše primjedbi građana je na: smeće i otpad koje se po Gradu nekontrolirano baca, učestalo lomljenje dječjih igrališta i parkova od strane vandala (unatoč video kamerama) te mnogi dotrajali pločnici!
Dijelimo ogorčenje naših sugrađana jer kulturno povijesni Dubrovnik i njegova okolica sve gore navedeno ne zaslužuju! Sjećamo se da smo prije 32 godine ispred udruge Društvo prijatelja prirode Dub, Turističke zajednice Grada i Mjesnih kotareva, svako malo imali eko patrole po Gradu, Elafitima i Rijeci dubrovačkoj kako bi se otklonili svi komunalni i hortikulturni problemi. Mišljenja smo da bi se trebalo takvo nešto ponovo aktivirati.
Nadamo se da će ovaj naš glasni eko apel uroditi plodom i da će naš Grad s otocima i okolicom ponovo zablistati!

Ml.tajnica: Mihaela Pavlina
Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.