Input your search keywords and press Enter.

Klubovi vijećnika dostavit će amandmane na proračun za 2017. godinu

Predsjednici svih klubova vijećnika koji participiraju u radu Gradskog vijeća, uz izostanak predstavnika Dubrovačkog demokratskog sabora, odazvali su se sastanku na temu Prijedloga proračuna za 2017. godinu. Osim gradonačelnika Andra Vlahušića, sastanku održanom jučer u Maloj vijećnici nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Anita Burić te predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković.

Pročelnica Burić i gradonačelnik Vlahušić uvodno su predstavili osnovne karakteristike „radne verzije proračuna“ za iduću godinu, koji je ukupno planiran na 603.719.600 kuna. Izvorni proračun bez vlastitih prihoda proračunskih korisnika iznosi 570.871.000 kuna, a uključuje sredstva planirana za realizaciju brojnih razvojnih projekata, njih najviše u oblasti prometa i cestogradnje te društvenih djelatnosti.Među tim projektima istaknuti su sljedeći: uređenje Lapadske obale od komunalne lučice do zgrade Fakulteta, nastavak izgradnje groblja Dubac, obilaznica Montovjerne,  cesta prema Osojniku, izgradnja Doma umirovljenika u Gružu, nadogradnja vrtića Palčica i područne škole Montovjerna, završetak šetnice Nika i Meda Pucića te niz financijski i izvedbeno manje zahtjevnih projekata.

Predstavnici svih političkih opcija naglasili su kako će aktivno sudjelovati u kreiranju proračuna kroz svoje amandmane, a iste će predstaviti kroz iduća dva tjedna. No, kako je usvajanje proračuna također „politička odluka“ nadležni upravni odjel paralelno s postupkom unošenja novih prijedloga u predloženi dokument izradit će i prijedlog Odluke o privremenom financiranju, o kojoj će gradski vijećnici odlučivati ukoliko prethodno ne usvoje proračun.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)