Input your search keywords and press Enter.

Klub zastupnika HNS-a osuđuje verbalni napad na zastupnicu Božicu Makar

Prenosimo u potpunosti priopćenje Kluba zastupnika HNS-a:

Klub zastupnika Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata oštro osuđuje jučerašnji istup Radimira Čačića, saborskog zastupnika Narodne stranke – reformisti, u kojem je verbalno napao HNS-ovu saborsku zastupnicu Božicu Makar.

Smatramo da istup Radimira Čačića, prije svega, ne dolikuje jednom saborskom zastupniku, a razinu komunikacije smatramo skandaloznom.

Radimir Čačić obrušio se povišenim tonom na zastupnicu Božicu Makar i rekao joj ”da nema pojma” i neka ”ne lupeta gluposti”. Uz sve to, Čačić je komentirao i ”što ona uopće radi u Saboru”.

Nadamo se i želimo vjerovati da zastupnik Čačić nije imao namjeru marginalizirati ulogu žena u politici, i u društvu općenito, a u ovom slučaju Božice Makar kao saborske zastupnice.

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati zalaže se za jednakost i za stvaranje istih mogućnosti za sve građane, s posebnim naglaskom na najugroženije manjine, te smatramo da bi vremena u kojima su žene bile marginalizirane trebala biti daleko iza nas.

S obzirom da se sve dogodilo na javnom predstavljanju projekata i planova općine Martijanec, koje je prezentirao načelnik Marijan Horvat, Radimir Čačić je još jednom pokazao kako su mu osobne tenzije i osobni interesi ispred interesa naših građana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *