Input your search keywords and press Enter.

Klub nezavisnih vijećnika Jadrana – priopćenje

Dok se u Dubrovniku održavaju lokalni izbori, tema od vitalnog značaja – eksploatacija i istraživanje ugljikovodika u Jadranu, koja ugrožava 90% prihoda koje Dubrovnik ostvaruje, prolazi nezapaženo. Ne čudi šutnja lokalne HNS/SDP koalicije jer su HNS/SDP stranke koje na nacionalnoj razini guraju ovaj projekt od kojeg koristi mogu imati samo strane naftne kompanije. Znakovito je da i lokalni HDZ nema što reći na ovu temu, kao da se radi o nečijem tuđem moru, tuđem turizmu ili ribarstvu i Vladi neke strane i jako udaljene države.
Očekujemo da će najava referenduma premijera Milanovića o nafti proći kao Vlahušićevo obećanje o organiziranju referenduma o Srđu.
Kad je u pitanju izgradnja HE Ombla, Vlahušićevo i Frankovićevo NE tom projektu još je jedna obmana i najava novog Dubrovačkog dogovora. Proteklih šest godina Vlahušić i njegova stranka nameću ovaj projekt usprkos suprotnom mišljenju struke, koja upozorava da je riječ o avanturi opasnoj po stanovnike Rijeke dubrovačke. S druge strane, upravo je HDZ-ov direktor HEP-a Leo Begović, u čije je vrijeme započelo izdavanje dozvola i suglasnosti za ovaj projekt, ovih dana iz ladice odbačenih projekata izvadio projekt izgradnje HE Ombla.
Poštovani sugrađani, ne vjerujete HDZ-u i Vlahušiću! Nastavit će gurati ove projekte, jednako kako su izglasali UPU Srđa – naredbom svojih središnjica!

Igor Miošić,
u ime Kluba nezavisnih vijećnika Jadrana
*
Mariela Marković