Input your search keywords and press Enter.

Klavirski recital Dmitrija Šiškina u atriju Kneževa dvora

Program U susret budućnosti – mladi laureati prestižnih međunarodnih natjecanja na 68. Dubrovačkim ljetnim igrama otvorit će ruski pijanist Dmitri Šiškin recitalom u četvrtak, 13. srpnja u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora.

Šiškin je studirao na Moskovskom konzervatoriju u klasi čuvene Eliso Virsaladze, a trenutno radina doktoratu u okviru poslijediplomskog studija. Popularnost u domovini stekao je 2010. godine,  izvodeći Koncert za glasovir br. 1 P. I. Čajkovskog uz Komorni orkestar Gnesinski virtuozi na gala koncertu na Crvenom trgu organiziranom u povodu ruskog Dana državnosti. Godine 2015. osvaja šestu nagradu na 17. međunarodnom klavirskom natjecanju Chopin u Varšavi, što širom otvara vrata njegovoj međunarodnoj karijeri. Dodatan zamah tome je bio ulazak u finale Međunarodnog natjecanja Queen Elisabeth 2016. godine. Mladi virtuoz za festivalsku je publiku pripremio zanimljiv program pretežno ruskih kompozitora: Skrjabinovu Sonatu-Fantasie, Chopinov Nokturno br.3 u H-duru i Scherzo br. 2, Prokofjevovu Sonatu br. 7, zatim Preludij i fugu u gis-molu Sergeja Tanejeva te na kraju i devet etida Sergeja Rahmanjinova.

Ulaznice za recital dostupne su na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30%.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *