Input your search keywords and press Enter.

Klarinetist Sobrino i pijanist Moretti u atriju Kneževa dvora

Talijanski klarinetist Giampiero Sobrino i pijanist Roberto Moretti nastupit će u sklopu glazbenog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara, večeras u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Giampiero Sobrino ugledni je talijanski klarinetist, ujedno i umjetnički direktor Veronske arene, koji je već u dvadesetoj godini postao prvi solo klarinetist Torinske filharmonije, a kasnije i u orkestru Fondazione Arena di Verona. Sudjelovao je na brojnim značajnim međunarodnim klarinetističkim natjecanjima u Italiji i Francuskoj, predavao na konzervatorijima i glazbenim učilištima, održavao majstorske tečajeve, surađivao s ponajboljim dirigentima i glazbenicima te sudjelovao na brojnim koncertima i snimanjima komorne glazbe diljem svijeta. Na koncertu u Dvoru pridružit će mu se sunarodnjak, pijanist Roberto Moretti koji je pobjednik mnogobrojnih talijanskih i međunarodnih natjecanja i koji broji više od 400 koncerata u svojoj karijeri.

Festivalskoj publici predstavit će se izvedbama Donizettijeva Concertina za klarinet u B-duru, Lisztove transkripcije za klavir Izoldine završne arije iz Wagnerove opere Tristan i Izolda, Bassijeve Koncertne fantazije na motive iz Verdijeva Rigoletta, Saint-Saënsova Labuda u transkripciji za klarinet i glasovir, Lisztove transkripcije Faustova valcera za glasovir solo u kojoj odaje počast autoru Gounodu, te na kraju Poulencove Sonate za klarinet i glasovir, op. 184., izvorno skladane za Bennyja Goodmana i Leonarda Bernsteina.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te jedan sat prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)