Input your search keywords and press Enter.

Klapa AMFORA – nastup na festivalu u Švicarskoj

Iz klape AMFORA stiže priopćenje:

Na poziv organizatora 1. lipnja smo sudjelovale na 3. međunarodnom festivalu Bourdon u Dombressonu, gradiću blizu Neuchâtel-a u Švicarskoj. To je bila izvrsna prilika za promociju grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, ali i Republike Hrvatske te klapskog pjevanja koje se nalazi na UNESCO-vom popisu nematerijalne baštine. Nastup na Festivalu Klapi Amfora predstavlja snažan poticaj da klapska pjesma nadalje živi provođenjem i poduzimanjem raznovrsnih mjera popularizacije da se tako visoko valorizirano kulturno dobro nadalje čuva, prenosi i promiče kao dio svjetske baštine.

Festival se odvijao 1. lipnja na 3 lokacije u Dombressonu, u crkvi i na otvorenom.

Sudjelovalo je oko 500 izvođača u 28 različitih glazbenih skupina iz nekoliko europskih zemalja.

Osim sudjelovanja u redovnom programu Festivala 1. lipnja, zbog velikog interesa publike, održale smo još jedan koncert u Valenginu 2. lipnja.

Na koncertima klape Amfora su bili i predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Švicarskoj, gospođa veleposlanica dr. Andrea Bekić sa suprugom i prvi tajnik veleposlanstva, gosp. Saša Ćvrljak.

Oduševljene smo toplom dobrodošlcom i srdačnošću naših domaćina u Dombressonu.

Posebno smo ponosne što smo ih upoznale s njima dosad nepoznatim načinom klapskog izvođenja glazbe i na taj način promovirale klapsko pjevanje, naš Grad i Republiku Hrvatsku.

Glazbi nije potreban jezik, pa iako publika nije razumjela tekstove naših pjesama, klapsko pjevanje je kod njih izazvalo vidljive emocije, što se vidjelo i po velikom odazivu na naše koncerte koji su bili nagrađeni dugotrajnim aplauzima, a neki su bili toliko dirnuti da su čak i suzu pustili.

*

Ovim putem klapa Amfora zahvaljuje organizatorima festivala i sponzorima koji su im omogućili promoviranje klapske pjesme na međunarodnoj razini:
– TZ Dubrovnik i Grad Dubrovnik
– ATS D.O.O. Dubrovnik
– Christmas shop Dubrovnik i gđa. Vera Skaramuca
– Bakus vina J.D.O.O.
– Restaurant Moby Dick
– ZOX BOX D.O.O.
– STAKLO d.o.o.
– Župa Sv. Mihajla
– BUGOVINA D.O.O. za servis i usluge
– SADA ORO D.O.O.
– OTP Dubrovnik D.O.O. za trgovinu, turizam i ugostiteljstvo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)