Input your search keywords and press Enter.

Karantenski glazbeni maraton okupio tisuće učesnika

Ivana Marija Vidović članica Međunarodnog natjecanja Lviv Kawai International
U pidžami do zvijezda!

U jednom od najkulturnijih središta Ukrajine i istočnog dijela Europe, u gradu Lvivu, u tijeku je karantensko međunarodno glazbeno natjecanje (via online) koje je samo za disciplinu klavira dalo priliku 1500. učesnika iz cijelog svijeta. Veliku je čast i odgovornost u prethodnih mjesec dana imala hrvatska pijanistica iz Dubrovnika Ivana Marija Vidović koja je sa svojim učešćem Hrvatsku po prvi put upisala u ovu fantastičnu glazbenu priču a među 29 svjetskih zemalja odakle su bili ostali kolege u žiriju natjecanja.
4 kategorije, sudionika pregršt, a bilo je prostora i za one s invaliditetom. Naravno, ono što je najljepše za istaknuti jest da je glazba opet pokretač radosti, kreacije i spajanja često i nespojivog, a pogotovo u doba kad nam je to prijeko potrebno, u doba korona virusa COVID-19. Neumorne natjecatelje nije omelo ništa kako bi vježbali, sudjelovali i oni sretni pobijedili, a žiri je spojio sve krajeve svijeta i odabrao buduće zvijezde pa makar je ovaj put mnogima pidžama zamijenila frak!

Video: Lviv Kawai Quarantine 2020. – Gala koncert pobjednika Grand Prix – All Grand Prix winners 2020 – https://youtu.be/iJi_0OIo9js

Fotografije: arhiva natjecanja Lviv Kawai Quarantine Competition 2020.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *