Input your search keywords and press Enter.

Karamarko na Korčuli: Izgradimo tunel do Pelješca!

U namjeri da da podršku kandidatu HDZ-a Andriji Fabrisu na prijevremenim izborima za gradonačelnika Grada Korčule Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u pratnji saborskog zastupnika Branka Bačića i župana Nikole Dobroslavića stigao je danas oko 16 sati u Grad Korčulu i održao konferenciju za novinare, nakon čega je u prepunoj Dvorani kulture uslijedio predizborni skup.

– Očekujem pobjedu u Korčuli, a u svih 17 općina i gradova u kojima se ponavljaju izbori, očekujem 60 postotnu pobjedu. Iako mi nismo niti trebali ponavljati izbore u Korčuli, ovo je jedna velika škola za nas, sad smo pametniji i više do toga sigurno neće doći – rekao je Karamarko.

Komentirajući današnji raspad skupštine grada Zagreba, Karamarko je rekao da je HDZ sada poželjna udavača. Napomenuo je da će se sutra u stranci dogovoriti, te da ne žele raditi nered u Zagrebu, jer znaju koliko koštaju svaki novi ponovljeni izbori i koliki je to trošak koji pada na leđa građana Zagreba.

– Pokušat ćemo stabilizirati situaciju koliko možemo s kim i kako to ćemo još vidjeti – kazao je Karamarko.

Oko novih nacrta reformi Vlade ne očekuje ništa nakon četiri godine i pita se kada će napokon biti novi izbori. Karamarko je istaknuo da će reformski paket biti razmatran tek u svibnju u zadnjoj izbornoj godini.

– Malo je dosta. Sve skupa nas prave ludima. Neka odrede datum izbora, pa ćemo onda razgovarati – naglasio je Karamarko.

O tome da su pala prva uhićenja u Srbiji za masakr u Srebrenici Karamarko ističe da je već bilo vrijeme, i da može samo pozdraviti da je pravna država u Republici Srbiji napokon proradila neselektivno i da ne bude blaga prema svojim zločincima, a u isto vrijeme našeg Veljka Marića još drže u zatvorima Srbije.

Karamarko je naglasio da je u skladu s nesposobnošću ove Vlade da niti jedan projekt nije pripremila na vrijeme, tako da ništa ne možemo realizirati iz EU fondova.
– To je doista katastrofalno kao što je to i monetizacija autocesta koja je kukuriku koaliciji trebala pokrpati jednogodišnji proračunski deficit – rekao je Karamarko.

Na kraju Karamarko je komenitrao i prometnu povezanost otoka Korčule i rekao da bi se trebao izgraditi podvodni tunel između Pelješca i Korčule, a Pelješki most se jednostavno mora izgraditi po bilo koju cijenu.

Građani Korčule izlaze u nedjelju na drugi krug izbora na kojem će birati između kandidata za gradonačelnika Andrije Fabrisa i zamjenika Marka Skokandića (HDZ, HSS,HSP-AS) te Francija Steneka i zamjenika Lovru Krstulovića (SDP,HNS,HSU).

O radu i otkazu novinarkama Elizabeti Gojan i Hloverki Novak Srzić

– To su se vratila neka stara vremena čini mi se. Ja osobno nisam bio zadovoljan kako je gospođa Gojan komentirala inauguraciju predsjednice RH Grabar Kitarović, mislim da je to bilo ispod profesionalne razine i nije si to gospođa Gojan trebala dopustiti, ali nisam siguran da je zaslužila da joj raskidaju ugovor i da dobije otkaz, a još je drastičniji otkaz Hloverke Novak Srzić koja je samo kritizirala rad svoje kolegice, a po gospodinu Radmanu je ušla u verbalni delikt. Niti jedna od novinarki nije zaslužila otkaz na HRT-u – zaključio je Karamarko.

video

Dina CAHUN
slobodnadalmacija.hr