Input your search keywords and press Enter.

Kandidatura za prijestolnicu kulture povezala Dubrovački simfonijski orkestar i Zagrebačku filharmoniju

Ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat i ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch potpisali su sinoć u Kneževom dvoru sporazum o dugoročnoj suradnji dviju ustanova.

Značajan dio buduće suradnje bit će program edukacije u umjetnosti, nazvan EducART, koji nastaje u sklopu kandidature grada Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine. Profesor Goran Merčep, voditelj projekta EducART, ovom je prilikom rekao: «Pored edukacije mladih orkestralnih umjetnika posebna će pažnja biti usmjerena približavanju glazbe mladima preko interaktivnih umjetničkih radionica. Na taj će se način upoznavati djecu, mlade i građanstvo s klasičnom glazbom, instrumentima i radom u orkestru, te ispuniti jedan od osnovnih ciljeva projekta EducART, a to je princip slobodnog i ravnopravnog prava na pristup umjetnosti svim ljudima.»

Ovom je prigodom potpisano i pismo namjere o osnivanju Orkestra Dubrovnik 2020., koji će u slučaju uspješne dubrovačke kandidature okupiti članove dviju ustanova, studente Muzičke akademije u Zagrebu i glazbenih akademija iz Europe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)