Input your search keywords and press Enter.

Može li dubrovačko zvono teško dvije tone zamrznuti i sačuvati tren?? Kako živjeti ljepotu jednog davnog trenutka u vremenu koje neminovno prolazi i ne vraća taj jedan, najdraži tren? Odgovore na ova pitanja naći ćete u baladi dubrovačkog rock banda Atlantida,  u kojoj se isprepliće staro i novo vrijeme s istim nastojanjem, sačuvati emociju. Video spot „Samo tren“, redateljice Marije Laptalo, prikazuje čovjeka koji ne pripada vremenu, nego osjećaju. Isprepliću se stare ure i novo digitalno vrijeme, jednako kao što Atlantida svojom glazbom nastoji prenijeti dio dubrovačke baštine u neka nova, moderna vremena.

Dubrovački zvonik, Zelenci Maro i Baro, zamoljeni su sačuvati ono najosnovnije a to je ljubav!  Pa iako ih nekad remeti zvuk nekih novih digitalnih satova i ura, zvono teško dvije tone štit je upravo tom, najdražem trenu. Spomenik je jednoj emociji, doživljenoj ljubavi i sreći. Kameru, montažu i efekte ovog Trena potpisuje Dominik Miljak. U spotu uz Atlantidu sudjeluju i članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a kako su klasične orkestralne dionice prenesene u rock izričaj pogledajte u spotu koji će vas „na tren“ izvući iz sadašnjeg vremena i zamrznuti u ljepoti emocije izraženu kroz odličan vokal Davora Ercega i energičnu svirku Atlantide. http://www.youtube.com/watch?v=Enrc1NbZ

Nakon vrlo hvaljenog albuma „Premalo za san“ (2012), s kojeg su plasirana čak četiri singla: „Lutam pod oblacima“, „Dodir u bojama“, „Lađe“ i naslovna „Premalo za san“, dubrovački rockeri vraćaju se u studio i pod producentskom palicom Miroslava Lesića stvaraju novu glazbenu priču.

Uz prepoznatljiv autorski i zvučni pečat Atlantide ( gosparske melodijske linije u progresivnom simfo-rock izričaju), novi album donosi i promjenu u postavi Atlantide. Uz Davora Ercega (vokal), Nika Novakovića (gitara), Alana Lasića (bas) i Aljošu Lečića (klavijature), Marija Tomašića na bubnjevima zamijenio je mladi dubrovački glazbenik Maro Zajec.

Vesna Mitar