Input your search keywords and press Enter.

KAKO OLAKŠATI PUTOVANJA I TURISTIČKI OPORAVAK

Gradonačelnik održao sastanak s generalnim direktorom Airport Council Internationala

Na temu uvođenja digitalnih zelenih putovnica koje bi omogućile lakše putovanje, a istovremeno pružile avio destinacijama brži turistički oporavak, dubrovački gradonačelnik Mato Franković održao je danas sastanak s generalnim direktorom Međunarodnog vijeća zračnih luka za Europu (European Region of Airports Council International) Olivierom Jankovcem i predsjednikom Udruženja zračnog prometa pri HGK Tončijem Peovićem.

Olivier Jankovec izvijestio je gradonačelnika Frankovića kako je do sada 100 europskih zračnih luka uvelo COVID testiranje, no kako smatra da je za punu implementaciju navedenog sustava potrebno žurno uskladiti priznavanja brzih antigenskih testova između zemalja članica EU, što bi također omogućilo lakša putovanja.

S druge strane, gradonačelnik Franković  predstavio je inicijative i protokole koje predlaže Grad Dubrovnik, a koje se odnose na putovanja iz svih zemalja neovisno o tome jesu dio EU ili ne. Prijedlog je da se pravila uvedu prema zonama ‘zelena’, ‘narančasta’ i ‘crvena’ i sukladno istima gosti bi imali određene uvijete za dolazak u Hrvatsku. Dakle nije cilj zaustaviti putovanja već omogućiti ih svima, uz određene uvijete.

Nadalje, gradonačelnik je također istaknuo kako je Ministarstvo turizma predstavilo protokole Safe stay in Croatia koji jasno definiraju sve epidemiološke mjere i preporuke zdravstvene sigurnosne zaštite.

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)