Input your search keywords and press Enter.

Kako će izgledati hotel Belvedere?

Nakon otvaranja izložbe na kojoj su predstavljeni natječajni radovi autora koji su sudjelovali na međunarodnom arhitektonskom pozivnom natječaju za idejno rješenje novog Hotela Belvedere u Dubrovniku te pobjednički rad 3LHD-a dubrovačkoj javnosti predstavljena je i video simulacija novog izgleda hotela.

Natječaj za idejno rješenje novog Hotela Belvedere proveden je u dvije faze, a od dvadeset i tri međunarodna arhitektonska ureda pozvana na natječaj njih trinaest je sudjelovalo u prvoj fazi. Za sudjelovanje u drugoj fazi odabrana su četiri ureda. Natječaj je u ime vlasnika parcele, tvrtke Vila Larus d.o.o. u vlasništvu Dr.Victora Vekselberga, proveo švicarski ured Fanzun AG. Projektno rješenje koje je predložio 3LHD pokazalo se kao najbolje i nagrađeno je prvom nagradom.

Nagrađeno rješenje 3LHD-a može se pogledati u videu u nastavku.

Podsjetimo, plansko rješenje DPU-a Belvedere koji je do nedavno bio na snazi više nije u skladu s potrebama daljnjeg korištenja i razvoja ovog područja te se pokrenuo postupak stavljanja izvan snage DPU-a Belvedere.

Izradi Izmjena i dopuna PPUG-a Grada Dubrovnika i GUP-a Grada Dubrovnika te istodobno provedbi postupka stavljanja izvan snage DPU Belvedere pristupilo se radi prilagodbe projektu revitalizacije turističkog kompleksa – hotel Belvedere, s ciljem omogućavanja kvalitetne provedbe tog prostora i realizacije hotelskog kompleksa najviše kategorije.

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša u procesu je donošenja prostorno-planske dokumetacije za taj dio predio koja je preduvjet kako bi se nakon usvajanja Plana moglo krenuti u ishođenje potrebnih građevinskih dozvola.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *