Input your search keywords and press Enter.

Kada će se uvesti komunalni red u Mokošici?

Otvoreni apel za čistoću i hortikulturu Komunalnim i Hortikulturnim službama Grada i Mokošice: Kada će se uvesti komunalni red u Mokošici?

pitanja su koja nam često postavljaju naši sugrašani i preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850 i preko naše FB stranice ili usmeno? ‘Mokošani su ogorčeni jer nikako već godinama nema komunalnog reda a trebao bi biti jer je dio Grada!Prigovaraju kako N. Mokošicu čiste samo 2-3 čistača i hortikulturno uređuju samo 2-3 vrtlara što je na veliko naselje koje postaje u zadnje vrijeme i turističko odredište premalo. Komunalnih redara uopće nema a trebali bi biti s obzirom na puno nagomilanih komunalnih problema! Veliki problem su po mišljenju Mokošana ove suše pa je dosta zelenila usahlo. Suhe i bolesne palme se još nisu digle. Isto tako oleandre koje su stradale prošle zime na pojedinm mjestima još nisu zamijenjene novim zdravim sadnicama.Zeleni otoci za recikliranje nisu na pojedinim odlagalištima izdvojeni i ne može im se prići!Slabo se čiste dječja igrališta a vjetar raznosi smeće iz kontejnera po zelenim površinama što stvara ružnu sliku! Nedostaje kanti za smeće i recikliranje!

Nema reda ni kod parkiranja, u nedostatku parkinga parkiraju se na nogostupe pa se ne može proći, pogotovo mame s kolicima! U zadnje vrijeme turisti koji dođu u Grad svojim autombilima ili kombijima parkiraju u Mokošici jer znaju da se ovdje parking ne plaća.
Gradski autobusi JP Liberats linije 1b muku muče za doći do zadnje stanice u ulici Između dolaca zbog nepravilnog parkiranja.
Vjerujemo da će ovaj naš otvoreni apel odgovrnim službama konačno uroditi plodom te da će se konačno od ove jeseni u Novoj Mokošici uvesti komunalni red.

Voditeljica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *