Input your search keywords and press Enter.

Kačuo

Kad rekapituliram, definitivno san najviše vremena, energije, znoja, krvi i borbi, utrošio na Kačulu (Libertas).

Duga i teška borba protiv ‘Turaka’.

Nekoliko željeznih ograda san tamo ispilo.

Napravio san sjeverne skale (maj 2013.) do Kačula (to smatran svojin najljepšin djelon). Tu sam naveo kako se Željko Raguž suprostavio gradnji tih skala.

Napravio san južne skale (august 2013.) do Kačula od Pogačića, koje san zbog Kristićeve veleizdaje nazvo “skale Despet”. Skale “Despet”, ‘Turci’ su srušili početkom juna 2014., a ja sam na istom mjestu u martu 2015. probio zid i napravio “prolaz Despet”, koji postoji i danas.

……..

Godina je bila 2010. Rixos zazido južni prolaz do Kačula iz Kvaternikove ulice (Pogačić).

Građevinska inspekcija (rješenje pravomoćno) naredila uklanjanje zida i uspostavu južnog prolaza.

Godine 2013. bio postupak za dodjelu koncesije vrhu Kačula i ja brže bolje napravio sjeverne skale, dok san za uspostavu južnog pristupa očekivo izvršenje rješenja građevinske inspekcije o uklanjanju zida.

[Za vrijeme gradnje sjevernih (“dijamantnih”) skala, Raguž (stalni kupač na Libertas) izravno je idiotski negodovo, kao “on bi napravio zidove, a ne skale”!]

Kad je pred županijskim skupštinarima došla na red točka o koncesiji Kačuo, bio je prijedlog da je Rixos dobije, ali uz uvjet da se ugovor o koncesiji sklopi tek kad (ako) ‘Turci’ uklone zid i uspostave južni prolaz.

I onda, županijski pročelnik Kristić, za govornicom žučno brani interese ‘Turaka’, za onom istom govornicom, pred kojom je, kao gradski vijećnik, govorio o “domaćim izdajnicima” (Srđ).

Nakon toga, ja pravim skale usred ljeta, od 5 do 8 ujutro, nekoliko dana zaredom. Ubio se od posla i proklinjo veleizdajnika

Video traje 20 minuta, ali vrijedi pogledat (naravno ne zbog spomenutih saveznika ‘Turaka’) nego zbog fantastične lapadske lokacije.

………

Ako bih neko kupaliśte baš moro posebno izdvojit, da se zove mojin imenon, onda je to Kačuo, po svemu.

Tu san čak bio i lifeguard.

Igor Legaz

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *