Input your search keywords and press Enter.

Jugu porasli izgledi u vaterpolskoj Ligi prvaka

Marco Cecchinato je na svim naslovnicama sportskih dnevnih listova u Italiji. Postao je osmi Talijan u polufinalu Roland Garrosa. Točno 40 godina je Italija čekala na takav uspjeh.

Naravno, ne mogu naslovnice talijanskih sportskih dnevnika proći bez nogometa te su sliku najveće senzacije Roland Garrosa, koja dominira, ‘okružile’ nogometne teme. Međutim, ne Svjetsko nogometno prvenstvo, koje za koji dan počinje u Rusiji, već prijelazni rok.

La Gazzzetta dello Sport i Corriere dello Sport su prostor posvetili i moto sportu, Formuli 1 prije svega, te košarci. Sve ostalo se ‘naguralo’ na dvije, tri preostale stranice. Nije bilo previše o završnom turniru vaterpolske Lige prvaka, kojem je domaćin PRO Recco, a koji počinje danas bez obzira što je talijanski prvak u ulozi prvog favorita.

Ipak, najavljuju talijanske kolege, otvarajući vaterpolsku feštu u centru Genove, na Piazza De Ferrari, koja je postala ‘dom’ PRO Recca, sve će biti bolje kad krene završni turnir na bazenu Sciorba.

Reklamirajući Final 8 vaterpolske Lige prvaka domaćin je u fontanu na Piazza De Ferrari postavio vaterpolski gol te na radost mališana pobacao na desetke lopti. Fontana će svijetliti ovih dana u bojama PRO Recca. Na Piazza De Ferrari moći će se na velikom ekranu pratiti sve utakmice završnog turnira.

Jugu su dan prije početka turnira porasli izgledi. Prlainović je ozlijeđen. Riječ je o reprezentativcu Srbije, jedinom igraču koji je sa četiri različita kluba osvajao naslov prvaka Europe. Uspio je to s Partizanom, PRO Reccom, C. zvezdom i Szolnokijem. Uz njega je vezan još jedan nevjerojatan podatak.

Čak 14 godina u nizu osvajao je naslov državnog prvaka. U Genovi je njegova ozljeda glavna tema. Mnogi ističu kako će njegov izostanak branitelj naslova teško nadoknaditi.

Tonći Vlašić

www.slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.