Input your search keywords and press Enter.

Josipa Pavlović Tabak: ”Žao nam je što ne sudjelujemo, ali nije na nama da se miješamo”

Ove godine Dubrovačke ljetne igre povlače mnoge rasprave, a sinoć je pokrenuta jedna nova.

Naime, na (očito neugodno) iznenađenje mnogih, ove godine u scenariju Mani Gotovac za svečano otvaranje nema ni Linđa ni Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Osim povika, letjele su i rajčice, a osvanuli su i transparenti s natpisima ”Mani” nas se” ”Rušiš godinama tradiciju dugu – Linđo (1965.), Orkestar (1924.)”.

Događaje je za Dubrovnikportal prokomentirala vršiteljica dužnosti ravnateljice Linđa, Josipa Pavlovlić Tabak.

Kako komentirate izostavljanje Linđa s otvaranja i pretpostavljate li razlog tome?

Linđo i DSO ove godine su izostavljeni s programa otvaranja igara, u godini kada oboje slave važne i značajne obljetnice. Tradicionalno smo svake godine bili dio otvaranja, ali ako je ovako zamišljeno u scenariju, onda nije na nama da se mijesamo. Svakako Linđo sudjeluje u programu sa pet nastupa, jedan u srpnju, a četiri u kolovozu i potrudit ćemo se kao i svake godine oduševiti nasu publiku.

Kako komentirate sinoćnje prosvjedovanje Linđovaca na generalnoj probi?

Prosvjedi na generalnoj nisu prosvjedi u pravom smislu rijeci, već je i to dugogodišnja tradicija škeraca za generalnu probu. Naravno da je svakom Dubrovčaninu čast biti dio ljetnih igara, a s obzirom na to da je to ove godine izostalo, Berdova Vila je našla nacin kako bi pokazala da im je žao.

Što očekujete od daljnje suradnje s DLJI?

Suradnja s DLJI je do sada bila odlična i tako ce biti i u budućnosti, tu smo da bi surađivali jedni s drugima i to uopće nije upitno.

 

Tea Bundalo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)