Input your search keywords and press Enter.

Još se čeka odgovor Ministarstva

Još nije stiglo izvjšeće Vaših inspekcijskih službi u svezi najnovijeg ekocida u uvali Lapad, iako je prošlo već 13 dana od slanja apela – stoga je apel ponovljen uz molbu za žurnim očitovanjem:

Zeleni Forum Dubrovnik, Eko centar Zeleno Sunce te Zeleni telefon Eko Fon uputili su 09.02.2017. žurni, otvoreni apel na adresu ministra Olega Butković, u Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH:

Poštovani Ministre Butković!

Molimo odmah zaustavite ovu neviđenu devastaciju okoliša i prirode u uvali Lapad, Dubrovnik! Predmet: Nasipanje mora kamenjima, šutom i zemljom na predjelu pomorskog dobra na plaži u Uvali lapad u Dubrovniku prilikom građevinskih radova na „uređenju plaže“. Molimo odmah zaustavite ovu neviđenu devastaciju okoliša i prirode u uvali Lapad, Dubrovnik! Molimo Vas da čim prije reagirate i pošaljete na očevid vaše inspekcijske službe za zaštitu mora i pomorskog dobra u Dubrovniku – Lapad jer već preko mjesec dana koncesionar na plaži u uvali Lapad u Dubrovniku osim što devastira i sječe mediteranska stabla baca ogromna kamenja odnosno cijeli iskop, šut i zemlju u more. To je kažnjivo djelo i isto se treba odmah zaustaviti, jer osim što se uništava flora i fauna našega osjetljivog Jadranskog mora se uništavaju vizure nekada prelijepe plaže u uvali Lapad!

Molimo što prije Vaše žurno pismeno očitovanje!

Sa štovanjem,

Predsjednica: Jadranka Šimunović

Co: Građevinska inspekcija DNŽ
– DNŽ Dubrovnik, pročelnik Ivo Klaić
– Dubrovačka lučka kapetanija –Dubrovnik
– Okolišna inspekcija Minist. zaštite okoliša i prirode RH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *