Input your search keywords and press Enter.

Dubrovački simfonijski orkestar sinoćrnjim koncertom ispred Katedrale još je jednom proslavio 250. obljetnicu od rođenja jednog od najvećih skladatelja u povijesti glazbe, Ludwiga van Beethovena. Koncertom je ravnao Marc Tardue, a na programu su se našle dvije Beethovenove simfonije, Simfonija broj 2. u D duru i Simfonija br. 7 u A duru.

Osim posvete Beethovenu, ovaj koncert dubrovačkim simfoničarima ostat će u sjećanju jer su na simboličan način, sada i službeno pred publikom, u mirovinu ispratili dugogodišnjeg kolegu, dirigenta DSO-a, hornista, ali i profesora čak dvojici današnjih hornista u orkestru, Ilodusa Galioulline. Iako nije mogao prisustvovati koncertu, simfoničari su u mirovinu ispratili i Miha Zaninija koji je proveo gotovo 40 godina u redovima drugih violina Dubrovačkog simfonijskog orkestru. Šef dirigent Marc Tardue zahvalio se glazbenicima na predanom radu i godinama provedenim u orkesru te im zaželio mirnu i lijepu mirovinu.
Sljedeći koncert na 8. Međunarodnom festivalu Dubrovnik u pozno ljeto je u utorak, 8. rujna kada će violončelist Vid Veljak i pijanistica Dora Iveković održati recital s djelima Beethovena, Shostakovicha i Piazzolle. Koncert će se održati u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

 

 

Renata Roman Dobroslavić
Dubrovački simfonijski orkestar

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)