Input your search keywords and press Enter.

JEDINI OD HRVATSKIH GRADOVA: Dubrovnik među najboljim destinacijama za novogodišnji doček u Europi

 

 

Kao jedini hrvatski grad, Dubrovnik se našao u prestižnom društvu najboljih europskih destinacija za novogodišnji doček. Među 20 vodećih europskih odredišta, u izboru portala European Best Destinations, naš grad zauzeo je 11. mjesto pozicioniravši se iznad Bruxellesa, Graza, Rima, Stockholma, Tenerifa, poljskog Gdanjska, Rovaniemija u Finskoj i Reykjavika.

European Best Destinations vodeći je i najposjećeniji web portal u cijelosti posvećen putovanjima i kulturi Europe, a izbor Dubrovnika obrazložen je bogatim programom jubilarnog Dubrovačkog zimskog festivala organiziranim od strane Grada Dubrovnika i partnera, uključujući i ponudu hotela i restorana. Ističu i da Dubrovnik posjećuju brojne slavne i poznate osobe.

Na prvom mjestu popisa najboljih europskih destinacija za novogodišnji doček je portugalski otok Madeira, a među prvih deset destinacija smjestili se, između ostalih, još i London, Porto, Prag, Ibiza i Edinburgh. Uvrštenje Dubrovnika među navedene destinacije još je jedan pokazatelj globalne prepoznatljivosti našeg grada kao cjelogodišnje destinacije održivosti.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik obilježio je 2023. godinu osvajanjem prestižnih turističkih nagrada i priznanja, potvrđujući svoju izvrsnost, atraktivnost i predanost održivom turizmu. Uz pet međunarodnih nagrada, ovogodišnji vrhunac je titula “Turistička destinacija godine – Šampion hrvatskog turizma” dodijeljena na “Danima hrvatskog turizma 2023.” u Rovinju.

Best New Year’s Eve Destinations in Europe 

Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)