Input your search keywords and press Enter.

Jedenjaci: Novi projekt iz kreativne kuhinje Kinookusa i Malog placa

Kinookus u suradnji s udrugom Tavan je javan u Zagrebu razvija novi projekt pod nazivom Jedenjaci – okusna putovanja kroz predjele.

Jedenjaci – okusna putovanja kroz predjele zajednički je projekt dubrovačke udruge Kinookus i zagrebačke udruge Tavan je javan. Riječ je o trodnevnom kulturnom događaju kojim se, na originalan i kreativan način, iskustvo samoorganizirane tržnice malih tradicijskih i eko proizvođača i obrtnika spaja s multidisciplinarnom audiovizualnom platformom za razmatranje nekih od gorućih problema 21. stoljeća.

Za vrijeme manifestacije gosti i posjetitelji imat će priliku u dnevnim satima upoznati proizvođače te kupovati i kušati njihove proizvode na tržnici. U večernjim satima, na posebno konstruiranim dugim stolovima na čijim se krajevima nalaze filmska platna (jedra), bit će organizirano prikazivanje dokumentarnih filmova. Projekcije će pratiti debate i kušanja, a sudionici će za trpezom (na palubi jedenjaka) imati prilike razmjenjivati ideje i iskustva. Na taj način tanjuri na trpezi simbolično postaju kormila kojim sudionici plove kroz okuse i predjele, putuju saznavajući više o njihovim običajima, problemima, jedinstvenostima, ali i o svojim suputnicima i sebi samima.

Učenje-kroz-igru u projektu Jedenjaci – okusna putovanja kroz predjele pretvara se u edukacijsku formulu saznavanja-kroz-užitak o važnosti prisutnosti proizvođača na tržnicama, obostrane koristi od direktnog odnosa proizvođača i kupaca, o prehrambenoj održivosti gradova (koncept „pametnog“ grada), posljedicama industrijske proizvodnje hrane te ulozi potrošača u prehrambenom sustavu.

jedenjaci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *