Input your search keywords and press Enter.

Otvoreni apel za Dubrovnik – Grad kulture odgovornim gradskim službama: Je li Dubrovnik više Grad kulture?

– često nas zabrinuto pitaju naši sugrađani preko naših zelenih kontakata kada vide što se sve radi u našem nekada jako kulturnom Gradu?

Građani nam se žale na razne probleme u Gradu i okolici počevši od neuređenosti pojedinih dijelova recepcija Grada, otoka Lokruma, vanjskog preuređenja zaštićene palače Pozze na Pilama (ex Atlasova zgrada) pa do pošasti postavljanja bankomata na Stradunu (do sada ima metalnih bankomata već preko 16 što je zaista previše za predivni Stradun spomenik 0 kategorije)!
Dijelimo zabrinutost naših sugrađana jer izgleda da se sve otelo kontroli u pohlepi i borbi za što veći profit! Kultura i poštovanje prema vrijednoj prirodnoj kulturnoj baštini Grada se pomalo zatomila što nije dobro za jedan od najljepših gradova svijeta kakav je Dubrovnik!
Stoga ćemo se ovih dana ponovo javiti za pomoć UNESCO-u koji je uzeo pod svoju strogu zaštitu Dubrovnika još 1979. godine.
Dubrovnik treba ostati Grad kulture – zauvijek i ne dozvoliti ubrzano uništavanje i zatiranje njegove neprocijenjive prirodne kulturne baštine zbog čega je poznat u cijelom svijetu!!

Odgovorne institucije Grada, DNž i RH na vama je sada red! Idemo!Dubrovnik treba hitnu zaštitu svog prirodnog i kulturnog blaga! Zadnji je trenutak!!

Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.