Input your search keywords and press Enter.

Javna prezentacija “CPP” radionice

Javna prezentacija “Contemporary Performance Practices” radionice na kojoj su sudjelovali umjetnici iz cijeloga svijeta // Petak, 5. srpnja u 20:30h

U Kazalištu Marina Držića sezona je završila s posljednjim gostovanjem predstavom „Lulu XX“ Wax Factory iz New Yorka, u režiji Ivana Talijančića koji ujedno i osnivač „CPP / Contemporary Performance Practices“ programa u sklopu kojeg su se u teatru tijekom posljednja dva tjedna okupili brojni umjetnici iz cijeloga svijeta. Nakon pauze povezane s pandemijom, “CPP” je sada godišnji događaj na kojem su nastupili gostujući umjetnici iz organizacija kao što su: SITI Company (SAD), čiji su suosnivači Anne Bogart i Tadashi Suzuki, TROUBLEYN Jana Fabrea (Belgija) i Sasha Waltz & Guests (Njemačka.)

Sve što su naučili u sklopu „CPP“ radionica javnosti će predstaviti u petak u 20:30 sati na Velikoj sceni, a ulazak za sve posjetitelje je slobodan.

Umjetnici su na četvrtom izdanju mogli dobiti brojna znanja o kazališnoj metodologiji i koreografskim tehnikama od mentorica Ellen Lauren (SITI Company/Suzuki Company of Toga – SAD/Japan) i Sarah Dowling iz Punchdrunk (UK). Polaznici su kroz njihovo mentorstvo unaprijedili vlastiti kazališni izričaj.

Nakon ove zanimljive izvedbe, Kazalište Marina Držića očekuje novi premijerni naslov u koprodukciji s Dubrovačkim ljetnim igrama Goldonijeva „Kafetarija“ 13. srpnja na Držićevoj poljani u režiji Paola Tišljarića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)