Input your search keywords and press Enter.

Romantična znanstveno-fantastična komedija „Jastog“ u nastavku filmskog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara prikazat će se u ljetnom kinu Jadran u nedjelju, 2. kolovoza, a drama „Cvijeće“ u ljetnom kinu Slavica, u utorak, 4. kolovoza.

Grčki film „Jastog“, u režiji Yorgosa Lanthimosa sniman sa zvjezdanom glumačkom podjelom u kojoj su Colin Farrell, Rachel Weisz, John C. Reilly i Lea Seydoux u glavnim ulogama, koji stiže s Pulskog filmskog festivala, dobitnik je ovogodišnje nagrade stručnog žirija Festivala u Cannesu. Radnja filma zbiva se u distopijskom društvu budućnosti u kojem je zabranjeno biti samac. Samci, razvedeni i udovci odlaze u poseban hotel u kojem imaju 45 dana da si među drugim samcima pronađu ljubav. Ukoliko uspiju, hotelska uprava nadzire njihovu vezu i dodijeli im djecu, a u suprotnom ih se slučaju pretvara u životinju po izboru. Glavni junak filma (Farrell) arhitekt je kojeg je ostavila supruga. Dolazi u hotel u pratnji psa koji je zapravo njegov transformirani brat. Na početku ga pitaju u koju se životinju želi pretvoriti ako ne uspije pronaći nikoga, a on se odluči za jastoga. Film je prikazan u sklopu međunarodnog programa Pulskog filmskog festivala, a projekcija je na Igrama u nedjelju, 2. kolovoza u ljetnom kinu Jadran s početkom u 21:30 sati.

„Cvijeće“ je intrigantna i dirljiva drama koja isprepliće tri priče o čežnji i sudbini. Film je osvojio posebno priznanje na San Sebastian Film Festivalu. Sniman u Španjolskoj 2014., film na baskijskom jeziku režirali su Jon Garaño i Jose Mari Goenag. Iako će se u hrvatskim kinima početi prikazivati tek najesen, u sklopu filmskog programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara „Cvijeće“ igra u utorak, 4. kolovoza u ljetnom kinu Slavica s početkom u 21:30 sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)