Input your search keywords and press Enter.

IX. MEĐUNARODNI GLAZBENI FESTIVAL DUBROVNIK U POZNO LJETO

U petak je pred Kneževim dvorom Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Mo. Tarduea, uz nastup sjajne solistice, pijanistice Jasminke Stančul održao veličanstven koncert na kojem su izvedena Mendelssohnova djela.

Maestro Tardue istaknuo je početkom drugog dijela koncerta da se dvije programske skladbe (Koncert za klavir i orkestar br. 1 u g molu, op. 25 te br. 2 u d-molu, op. 40) vjerojatno prvi put izvode u istoj večeri pa da publiku zaista očekuje nezaboravan glazbeni doživljaj. Publici je ukratko objasnio kontekst skladbe The Fair Melusina te je za vrijeme izvedbe publici naglašavao zanimljive dijelove.

Virtuoznost Jasminke Stančul oduševila je publiku koja je nekoliko minuta pljeskom neumorno pratila glazbenike s pozornice. Glazbeni dijalog orkestra, solistice i dirigenta privukao je brojne prolaznike koji su slušali izvedbu uz gledalište u kojem se tražilo mjesto više.

Sve u svemu, drugi festivalski tjedan završen je na najljepši mogući način, a MGF Dubrovnik u pozno ljeto ulazi u svoje završne koncerte. Pratite našu internetsku stranicu i društvene mreže za sve informacije.

Ivana Grkeš
DSO

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)