Input your search keywords and press Enter.

Izvrsni boćari juniori kod gradonačelnika

Na Državnom juniorskom prvenstvu u boćanju, održanom u Lovranu od 17. do 22. srpnja, mladi Dubrovačkog boćarskog saveza osvojili su više medalja i ostvarili značajan rezultat. Ujedno su, kao članovi reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije u finalu državnog Kupa osvojili srebrnu medalju. Tim su ih povodom primili gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i zamjenica Jelka Tepšić.

Gradonačelnik je čestitao na izvrsnom uspjehu mladim boćarima, uz želju da s jednakim entuzijazmom nastave dalje te najavio daljnju podršku radu boćara kao i gradnju dvorane u Komolcu, koje će uključivati i boćalište.

U ime kluba Luko Hendić istaknuo je kako se ovaj uspjeh, s obzirom u kojim uvjetima treniraju, može smatrati zaista velikim. Izrazili su i nadu da će uskoro dobiti boćarsku dvoranu i natkrivene vanjske terene, kako bi rezultati bili još i bolji. Pred njima je svjetsko natjecanje u Kini, kao i Olimpijske igre u Francuskoj 2024. godine, kada će se boćanje, po prvi put, uvrstiti među olimpijske discipline.

Juniori Dubrovačkog boćarskog saveza koji su sudjelovali na Državnom juniorskom prvenstvu u boćanju su Matko Pendo (BK Komolac Ombla), koji je osvojio zlatnu medalju u disciplini štafetno izbijanje, srebrenu medalju u disciplini precizno izbijanje, brončanu medalju u disciplini brzinsko izbijanje, Marko Batinić (BK Hvidra Gromača) koji je osvojio srebrenu medalju u disciplini par te Stijepo Batinić (BK Hvidra Gromača) koji je osvojio srebrnu medalju na Kupu.

Oni su ujedno i članovi juniorske reprezentacije Dubrovačko-neretvanske županije koja je ove godine bila prva u Dalmaciji i treća na završnom Državnom prvenstvu, dok je Matko Pendo postao i član Državne junorske reprezentacije i po prvi put je nastupio na međunarodnom turniru u Francuskoj, a odnedavno mu se u reprezentaciji pridružio i Stijepo Batinić.

Marijana Aksić Vitković
Glasnogovornica Grada Dubrovnika

Jučer se gradonačelnik sastao i s predstavnicima Boćarskog kluba Komolac, a povodom osvajanja naslova pobjednika Kupa Hrvatske – više ovdje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)