Input your search keywords and press Enter.

Izvedba predstave ”Grad sjena”

Studentski teatar “Lero” će 4.ožujka, u subotu, s početkom u 19,30 sati izvesti predstavu “GRAD  SJENA” u prostoru teatra u Lazaretu.

 

Cijena ulaznice je 20 kuna i može se kupiti pola sata prije početka izvedbe.

 

Davor Mojaš

G R A D S J E N A

Režija i dramatizacija: Davor Mojaš

Scenografija i kostimografija: Dubravka Lošić

Tehničko vodstvo i realizacija scene: Mato Brnjić

Oblikovatelj svjetla i ton: Antonio Ljubojević

Tonska montaža: Viktor Lenert

Realizacija kostima: Dubravka Lošić i Maja Glamočanin

Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš

Koreografija: Angela Vihar

Rekvizita: Lerove predstave Divan dan, Epitaphio, Pomrčina, Vjerenice, Ponekad negdje

Igraju:

Ksenija Medović / Jasna Held / Zvončica Šimić

Ana Petrović / Katarina Ruščić / Glorija Ribić

Elementi predstave. Govore se i slušaju fragmenti ovih autora i njihovih djela: Milan Milišić Dubrovačka zrcala, Oficirova kći, Unutrašnje stvari / Nikola Vitov Gučetić Upravljanje obitelji, O ustroju države / Vjeran Zuppa Edipova soba / Davor Mojaš Teatar zidina, Kad svi odu / Mario Nardelli Pjesma Dubrovniku / Luko Paljetak Dubrovnik. Moj Grad / Juraj Dragišić O naravi nebeskih duhova koje nazivamo anđelima / Nikola Nalješković Komedija VII (prolog) / Dubrovački dnevni listovi u studenom 2016. / Internetski portali / Ivo Vojnović Prélude, govori Lino Šapro / Fragment monologa Gospara Lukše iz Dubrovačke trilogije Iva Vojnovića govori Lino Šapro / Arhivski tonski zapis s čitaće probe predstave Maškarata ispod kuplja Iva Vojnovića u režiji Ivice Kunčevića i izvedbi glumaca Kazališta Marina Držića / Valovi sa Komarde ispod Lazareta /

Grad sjena je predstava koja želi otvoriti dubrovačke skrivene i javne spomenare i dnevnike, progovoriti o Gradu jučer i Dubrovniku danas te izborom slika i prizora izmaštanih sekvenci nesna prepoznati mijene koje zatiču njegove stanovnike. One preostale kroničare koji pamte i ne zaboravljaju. Godine svoje i rijetke neizgubljene slikopise u osobnim i obiteljskim albumima koji se sve rijeđe listaju. U Gradu koji se mijenja opirući se doslovnostima i destinacijskim tragovima koji ga zatiču. Pun sve jednostavnijih šifri rastućih statističkih pokazatelja svojih turističkih uspješnosti. A sve pustiji i osamljeniji s najljepšim svevremenskim kulisama teatra svoje sudbine u kojem igraju sjene. U toj izvedbi koja traje, uloge nikada nisu bile podjeljene. One su se podrazumijevale. Grad sjena je predstava koliko treba nostalgična i nužno elegična. Nježna u empatijskom svjedočenju ovog Teatra koji je Grad iznjedrio. Grad sjena je posveta Dubrovniku. Pokušaj, potreba, priznanje i zagovor. Kazalište sjena koje zagovara lijepo. Ćuti sklad. I živi tugu. Tek tada se, možda, može naslućivati i polako početi, razabirati i sagledavati Dubrovnik. Tu nerješivu „kamenu razbrajalicu“ čiji je odraz vječan i svevremenski i u čijoj je suštini sve uvjetno. Onda postaviti pitanje: Da li se taj Grad ikad budi?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *