Input your search keywords and press Enter.

Izrađen glavni projekt ambulante za pedijatra i logopeda u Novoj Mokošici

Izrađen je glavni projekt prenamjene, sanacije i adaptacije prostora u naselju Naš Dom, a koji je Grad Dubrovnik ustupio Domu zdravlja Dubrovnik. Osim osiguranja adekvatnog prostora Grad Dubrovnik je iz svog proračuna izdvojio sredstva za izradu projekta, a snosit će i troškove adaptacije, odnosno uređenja prostora.

 

Naime, suterenski prostor površine 150 metara kvadratnih smješten na adresi Vinogradarska ulica 16, Grad Dubrovnik je temeljem zaključka Gradskog vijeća prepustio Domu Zdravlja Dubrovnik na razdoblje od 10 godina kako bi se u ovom gradskom naselju roditeljima pružila prijeko potrebna zdravstvena skrb za njihovu djecu.

 

Prema glavnom projektu koji je izradio arhitektonski biro „Modul A“ iz Dubrovnika prostor će se adaptacijom podijeliti na dvije funkcionalno povezane cjeline: ordinaciju logopeda s ulazom i čekaonicom te ambulantu s ordinacijom pedijatra, uredom medicinske sestre, a planirani su i odvojeni ulazi za zdravu i bolesnu djecu. Buduća ambulanta u Mokošici opremit će odgovarajućim sanitarijama za osoblje i pacijente, sanitarnim čvorom za osobe s invaliditetom, servisnim prostorijama i prostorijama za osoblje. Planirano je i hortikulturno uređenje ulaznog platoa te omogućavanje pješačkog pristupa osobama s poteškoćama u kretanju.

 

Izrada projekta vrijedna je 11.500 kuna, dok se sama izvedba radova procjenjuje na oko 1,5 milijuna kuna. Slijedi raspisivanje javne nabave i odabir izvođača, a očekivani rok izvođenja je radova je dva mjeseca od uvođenja u posao. Cjelokupnu investiciju u suradnji s Domom zdravlja Dubrovnik vodi Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *