Input your search keywords and press Enter.

Izložba u Lazaretima “…u nastajanju…/…in the making…”

Posjet Dubrovniku kao dio ocjenjivačkog procesa za dodjelu titule Europske prijestolnice kulture jednom hrvatskom gradu, održat će se 21. ožujka 2016.

Svojevrstan prikaz cjelokupnog procesa dubrovačke kandidature članovi povjerenstva, ali i svi zainteresirani građani moći će vidjeti na izložbi “…u nastajanju…/…in the making…” u Lazaretima kao lokaciji koja predstavlja kontinuirano mjesto interakcije i izlaganja tijekom procesa kandidature.

Otvaranje izložbe je u subotu, 19. ožujka u 19 sati, a u Lazarete u završnici dubrovačke kandidature stižu i mladi afirmirani umjetnici koji djeluju u sklopu zagrebačkogautonomnog kulturnog centra Medika, jednog od ključnih mjesta zagrebačke alternativne kulture.Miron Milić, Stipan Tadić i Goran Rakić Chez u sklopu projekta „Take Over“ odnosno „Preuzimanje“  će svakodnevno stvarati, educiratizainteresirane o streetart-u od petka do ponedjeljka, 21. ožujka u vremenu od 15 do 17 sati.

Autor najvećeg hrvatskog stripaStipan Tadić zajedno će s građanima skicirati svoje viđenje arhitekture grada i njegovih stanovnika. To je tek početak novog rada „u nastajanju“. Miron Milić i Goran Rakić Chez stvorit će u Lazaretima umjetničku instalaciju od nekonvencionalnih materijala kroz rad sa zajednicom kako bi približili mladim Dubrovčanima street art scenu.

U okviru procesa pripreme dubrovačke kandidature za Europsku prijestolnicu kulture akademski slikar, grafičar, ilustrator i street artist Miron Milićveć jeu sklopu projekta „Grad kandidat: Razotkrivanje“napravio mural “Novi horizont” u luci Dubrovnik.

Goran Rakić Chez je hrvatski grafiti umjetnik koji je od devedesetih aktivan u području urbane,  i oslikao je brojne gradove diljem Europe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *