Input your search keywords and press Enter.

Izložba slika Ljubomira Buca Pende „Pripovijesti iz Grada“

Samostalna izložba slika dubrovačkog slikara i glazbenika Ljubomira Buca Pende otvorit će se u prostorijama Društva prijatelja dubrovačke starine (Široka ulica) u petak 17. kolovoza u 20:30h.

Iz predgovora katalogu kustosice Andree Batinić Ivanković: „Ciklus novih slika Ljubomira Buca Pende predstavlja nastavak autorovog kontinuiranog istraživanja slike kao doživljaja vizualne stvarnosti kojim se potvrđuje umjetnikov slikarski put koji zrcali njegovu osobnost, emotivne raspone i i čvrstu vezanost za vlastiti životni prostor. Pogledi na gradske Zidine i zdanja uz morsku obalu kao i odabrane fragmente dubrovačkih ulica, odišu svježinom i slobodom obrisa koji statično u realitetu poprimaju sve naznake „fotorealistične“ slike. Pende svojim jedinstvenim slikarskim pristupom prikazuje plavetnilo neba, raščlanjuje tamnije boje mora od svjetlijih, u kojoj modra nadvladava sivo-plavu boju neba, narančastom i zelenom dočarava vedrinu ljeta, dok čitava skala tople žute i bijele biva protkana kamenim Stradunom.“

Ljubomir Buco Pende rođen je 1948. godine. Poznatiji kao dubrovački glazbenik koji je prošle godine proslavio pola stoljeća svoje glazbene karijere, svoju drugu ljubav i strast usmjerio je prema slikarskom platnu. Slikarstvom se kontinuirano bavi već trideset i pet godina, a dosada je ostvario nekoliko skupnih i samostalnih izložbi u svom „Gradu“. Živi i radi u Dubrovniku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *