Input your search keywords and press Enter.

Izložba Metafora beskraja Cvijeta Benvenutova Joba

Izložba umjetnika Cvijeta Benvenutova Joba pod nazivom Metafora beskraja na kojoj će biti predstavljen 71 crtež kao izbor djela iz obiteljske ostavštine i zbirke Državnog arhiva u Dubrovniku, nastalih krajem ’50-tih i tijekom ’60-ih godina bit će otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika i Atelijeru Pulitika u srijedu, 15. travnja u 20 sati.

Opus Ljudska galerija sadrži na stotine markantnih croquisa zabilježenih na papirima malih dimenzija iz različitih autorovih serija. S tek nekoliko linija Job ispisuje lica u en face-u, profilu i poluprofilu. Crteži su izvedeni na ready-made papirima kao što su primjerice letci propagandnih političkih parola, stvarajući maske ljudskog teatra.

U Jobovom likovnom djelu zastupljeni su i krajobrazi i vedute. „Utopijska tendencija estetske i humane promjene društva i svijeta odražava se u svakom njegovom radu. Sažet u bit, odmaknut u prostranstva, Job je uočavao i lakoću i težinu postojanja, dosljedno ostajući vjeran igri univerzalnog pogleda na zbilju.“, zapisala je autorica izložbe Petra Golušić.

Izložba ostaje otvorena do nedjelje, 24. svibnja 2015. godine.

Radno vrijeme: svaki dan, osim ponedjeljka, od 10 – 16 h

Umjetnička galerija Dubrovnik