Input your search keywords and press Enter.

Izložba Iva Pervana i skup Baština i lokalni razvoj

Iz Grada Dubrovnika stigla je najava za dva događanja koja će se održati u našem Gradu 30. i 31. ožujka:

  • Gospođa Nansi Ivanišević, predsjednica udruge Prokultura – Opservatorij kulturnih politika iz Splita u pozivu za skup navodi:

U pozivu za sudjelovanje na rečenom skupu, gospođa Ivanišević navodi:

“Organizacijom ovog ciklusa okruglih stolova želja nam je omogućiti susret stručnjaka iz različitih područja kulturnog života s ciljem razmjene teorijskih i praktičnih znanja te funkcioniranja kulturnih politika. Upoznavanjem pojedinačnih iskustva kroz izlaganja  predstavnika različitih kulturnih organizacija i nositelja kulturnih politika, najprije na lokalnoj razini potom onih u različitim regijama i gradovima Hrvatske, nastoji se potaknuti njihovo učinkovitije komuniciranje i uzajamna suradnja. Posebno mjesto pritom ima i doticaj s predstavnicima drugih javnih politika, osobito obrazovanja i turizma kroz zajednička područja kulturno-umjetničkog obrazovanja, kao i kulturnog turizma. Cilj je isticanje važnosti uloge kulture u kontekstu lokalnog razvoja uz sagledavanje hvalevrijednoga francuskog iskustva. Prethodni susreti na istu temu održani su prije korona krize u HAZU Zagreb, Split i Zadar.

Francuska inačica kulturnih politika razvija se u suradnji različitih partnera pod vodstvom Ministarstva kulture i komunikacija već više od šezdeset godina uspješnog postojanja i organiziranog rada. Naglasak je na očuvanju jezika i baštine, razvoju umjetnosti te afirmaciji francuske kulture unutar nacionalnih i EU granica, kao i na globalnoj razini. Ostvarene i primjenjivane u dogovoru brojnih stručnih i znanstvenih institucija predstavljaju iskustvo koje Hrvatskoj može biti od iznimne važnosti.”

***Suorganizator događanja je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.
  • Izložbu velikog hrvatskog majstora fotografije Iva Pervana “Pariz – grad svjetlosti” otvorit će pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.