Input your search keywords and press Enter.

Izložba jednoga od ponajboljih hrvatskih suvremenih fotografa Ivana Posavca, koja je podijeljena u dvije tematski odvojene cjeline, u Galeriji Dulčić Masle Pulitika naziva Lice obasjano mjesečinom, a u Atelijeru Pulitika Fotografova mjera stvari bit će otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u petak, 3. srpnja u 21 sat.

Kustosica izložbe, Vesna Delić Gozze ovako je opisala fotografov stil: „Stvaralački opus Ivana Posavca sinonim je za fotografski neponovljivi standard životnosti motiva i kompozicijske mjere određene urođenom estetikom kadra koja se baš nikada ne pretvara u ispraznu larpurlartizaciju. Svojom osjetljivošću za motiv, empatijom prema objektu snimanja fotoaparatom, Posavec postaje nezamjenjivi odvjetnik onih ispred fotografskog objektiva koji se ne mogu čuti i toga što je bilo. Zabilježeni Posavčev trenutak sretni je cartierbressonovski nenadoknadivi trenutak istovjetnosti njegova ostvarenja između spoja životnih okolnosti i fotografove odluke «na akciju».

Biografija: Ivan Posavec je jedan od najistaknutijih fotografa srednje generacije, koji je u fotografiji razvio poseban, izrazito poetičan izričaj. Rođen je 1951. u Dužici pokraj Siska. Godine 1969. dolazi na studij veterine u Zagreb, koji prekida 1974. kao apsolvent, da bi se posvetio fotografiji. Diplomira 1980. filmsko snimanje u klasi prof. Nikole Tanhofera na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu, a 1984. magistrira fotografiju kod prof. Dragoljuba Kažića na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu. Radovi Ivana Posavca nalaze se u zbirkama Muzeja suvremene umjetnosti i Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu te Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Dobitnik je nagrade «Tošo Dabac» 1992., a 2003. Nagrade grada Zagreba te još pedesetak drugih nagrada. S kolegom Mijom Vesovićem 1979. osniva grupu MO. Član je ULUPUH-a, a već trideset godina bavi se novinskom fotografijom.

Izložba ostaje otvorena do četvrtka, 13. kolovoza 2015. godine.

Radno vrijeme: svaki dan, osim ponedjeljka, od 9 – 20 h

Umjetnička galerija Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.