Input your search keywords and press Enter.

Izjava Grada Dubrovnika oko korištenja javnih površina i gradskih prostora za potrebe snimanja

Kako bismo uveli jasna pravila ponašanja pa i spriječili neželjene situacije Grad Dubrovnik je krajem prošle godine pristupio izradi Prijedloga Pravilnika o snimanju na javnim površinama i prostorima kojima gospodari Grad Dubrovnik. Pravilnik je u završnoj fazi izrade i isti će se po završetku uputiti Gradskom vijeću na raspravu i donošenje.

Pravilnikom će se detaljno urediti postupak davanja u zakup i na drugo korištenje javnih površina i prostora kojima upravlja Grad Dubrovnika za potrebe snimanja filmova, serija, televizijskih emisija, komercijalnih fotografija i slično.

„Oštro osuđujemo neprimjereno fotografiranje u vjerskim objektima. Poštujući umjetničke slobode i slobode izražavanja držimo neprihvatljivim da se u pojedinim slučajevima iste pokušavaju materijalizirati vrijeđanjem drugog i drugačijeg. Kada je u pitanju filmska/TV produkcija i proizvodnja srodnih sadržaja nepostojanje gradskih odluka koje će jasno definirati način korištenja javnim površinama i gradskim prostorima odavno smo prepoznali kao problem. Zbog toga smo pristupili izradi akta kojim ćemo postaviti jasna pravila ponašanja osiguravajući dignitet Grada kao mjesta iznimne povijesne baštine, grada slobode i međusobnog uvažavanja“, rekao je gradonačelnik Mato Franković dodajući kako je ovaj slučaj pokazao i da Dubrovačka biskupija treba razmotriti uvođenje prihvatljivog oblika nadzora i zaštite vlastitih prostora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)