Input your search keywords and press Enter.

Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje dana 5. studenog 2015. izdao je potvrdu glavnog projekta za gradnju dvije zgrade s ukupno 108 stanova u Mokošici namijenjenim hrvatskim ratnim vojnim invalidima. 

Tim povodom u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika konferenciju za novinare danas su održali gradonačelnik Andro Vlahušić, njegova zamjenica Tatjana Šimac Bonačić i pročelnica UO za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Jelena Lončarić. Konferenciji su prisustvovale i pročelnice upravih odjela za područja prometa i gospodarenja nekretninama, Irena Kričković Labaš i Branka Vukić.

Izgradnja 108 HRVI stanova u Mokošici zajednički je projekt Ministarstva branitelja, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Grada Dubrovnika. Gradonačelnik Vlahušić i zamjenica Šimac Bonačić istaknuli su kako se radi o potpuno novom modelu nastalom upravo u Dubrovniku. Isti se ogleda u sufinanciranju od strane Grada i to u iznosu od 100.000 kuna po svakom stanu, a kako bi se što prije stambeno zbrinule obitelji hrvatskih ratnih vojnih invalida s ovog područja.

Uz navedeno sufinanciranje, za koje se u naredne dvije godine planira izdvojiti po pet milijuna kuna godišnje, Grad Dubrovnik će u Proračunu za 2016. godinu osigurati 10 milijuna kuna za izgradnju pristupne ceste s pripadajućom infrastrukturom za koju već postoji valjana građevinska dozvola.

Na konferenciji je bilo riječi i o zemljištu na Nuncijati koje je u svrhu stambenog zbrinjavanja dodijeljeno braniteljima.

Detaljni plan uređenja je u završnoj fazi izrade, a o njemu je govorila pročelnica Jelena Lončarić. „S Ministarstvom branitelja smo dogovorili koliki će biti broj branitelja te smo odabrali varijantu po kojoj se gradi 37 samostojećih građevina s parcelom 400 kvadrata i šest dvojnih građevina s ukupno parcelom od 300 kvadrata“, naglasila je pročelnica Lončarić.

Novi zakon omogućuje bržu proceduru stoga je i pripremljena nova Odluka o izradi plana, koja će uputiti već na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća. Slijedit će jednomjesečna javna rasprava i konačno usvajanje DPU-a na Gradskom vijeću. Čitav proces mogao bi biti okončan u ožujku 2016.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *